Direct naar de inhoud van deze pagina

MaS voor scholieren

De Maatschappelijke Stage maakt onderdeel uit van het onderwijsprogramma en is een vorm van buitenschools leren.
Door vrijwilligersactiviteiten maken leerlingen actief kennis met allerlei aspecten van de samenleving. Dit vergroot de maatschappelijke betrokkenheid, het besef voor normen en waarden en stimuleert actief burgerschap.

Alle leerlingen van het Strabrecht College moeten 30 uur Maatschappelijke Stage uitvoeren. De stagecoördinatoren van de school helpen de leerlingen met het zoeken naar een stageplek. Op hun stageplek worden de leerlingen vervolgens begeleid door een medewerker van de organisatie, die de leerlingen beoordeelt tijdens en na afloop van de stageperiode. De stage wordt afgerond met het maken van een stageverslag.

Vrijwilligerswerk
Maatschappelijke Stage is Vrijwilligerswerk: onbetaald iets doen voor een ander en tegelijkertijd werken aan je persoonlijke ontwikkeling. Je ontdekt het belang van vrijwilligerswerk en je ziet in hoeveel dingen vrijwilligers doen voor de maatschappij. Je zult ervaren dat het heel erg leuk is om te doen. Naast dat het leuk is ervaar je ook veel voldoening voor je werk als vrijwilliger. Je zult zien dat er in je dorp veel organisaties en verenigingen zijn die leuke activiteiten organiseren die geheel of gedeeltelijk draaien op de kracht van vrijwilligerswerk.

Stageplaats
Er zijn veel organisaties en verenigingen binnen de dorpen die op zoek zijn naar vrijwilligers. De keuze voor een Maatschappelijke Stage mag je grotendeels zelf bepalen. De stagecoördinator van het Strabrecht College moet je stageplaats wel goedkeuren.

Een stageplaats wordt goedgekeurd als deze voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • De activiteit die je doet, doe je bij een non-profit organisatie, maatschappelijke organisatie of een vereniging.
  • Het gaat om onbetaalde arbeid.
  • Het gaat niet om mantelzorg binnen de familie.
  • De activiteit die je doet, moet buiten schooltijd uitgevoerd te worden.

Wat te doen?
Leerlingen mogen zelf een stageplaats zoeken op voorelkaaringeldrop-mierlo.nl. (Ga direct naar het overzicht Maatschappelijke Stage). Zoek je een specifieke stage? Maak dan gebruik van filters en het 'meer optie' veld). Heb je een stageplaats gevonden maar twijfel je of deze voldoet aan bovenstaande voorwaarden neem dan contact op met je stage-coordinator op school.

Zoek je een stage en heb je op voorelkaaringeldrop-mierlo.nl een interessante stage-hulpvraag gevonden, dan kun je via de website zelf contact opnemen.

Schrijf jezelf eerst in als vrijwilliger. Jij biedt immers jouw uren als vrijwilliger aan. Zodra je je hebt ingeschreven, kun je via de gevonden advertentie contact opnemen met de hulp vragende instantie.