Sylvia - Aanbieder namens organisatie & Vrager namens organisatie

Lid sinds: 24 september 2018

Plaats:
Geldrop (Geldrop-Mierlo)
Verklaring Omtrent Gedrag
Ja
Even voorstellen:
Het ontstaan van Het Momentum

In februari 2019 moest ik afscheid nemen van mijn moeder, na haar verblijf van meer dan 8 jaar op een psychogeriatrische afdeling van een verpleeghuis. In alle jaren van haar ziekte merkte ik steeds weer dat zij, net als ik, nog altijd écht kon genieten van de momenten dat wij samen waren. Dan glansden haar ogen weer net als vroeger, in elke fase van haar dementie.

Uit ervaring weet ik dus dat er nog zoveel mogelijk is tijdens een bezoekje. Dat je iemand echt even kunt terughalen uit de 'mist' van herinneringen en gelukkig kan maken. Ook al is het maar een moment. Tegelijkertijd heb ik vaak gezien dat helaas het kringetje van vaste bezoekers gaandeweg steeds kleiner wordt bij de meeste bewoners. En dat terwijl bezoek juist zo belangrijk is!

Hierdoor ontstond bij mij het idee van Het Momentum. Hoe geweldig zou het zijn als er wekelijks extra bezoek van een vaste vrijwilliger zou komen voor elke bewoner. Als mantelzorger of familie kan het een opluchting zijn te weten dat je naaste ook nog geregeld ander bezoek krijgt. Daarbij kan elk beetje extra aandacht echt wonderen doen en dat is prachtig om te ervaren. Als bewoner en als bezoeker!

Wij zijn begin 2018 gestart in de huiskamer van mijn moeder en al snel breidde de interesse voor ons project zich uit naar de andere 2 huiskamers van dit woonzorgcentrum in Geldrop. Begin 2020 starten we ook in een ander verpleeghuis in Geldrop en in verpleeghuizen in Heeze en Eindhoven. Met aandacht op maat, waarbij we steeds weer kijken wat iemand nog wél kan!
Mijn ervaring:
Initiatiefnemer en voorzitter van Stichting Het Momentum (www.hetmomentum.nl)

Eigenaar/copywriter Ecris communicatie
(www.ecris.nl)

  • Deze gebruiker is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op NLvoorelkaar
  • Sylvia is eerder via deze website geholpen
  • Sylvia heeft 1 aanbeveling ontvangen

Sylvia
100% profielsterkte
Aangesloten bij:
Stichting Het Momentum