Direct naar de inhoud van deze pagina

Tips

Wanneer je een bezoek brengt aan voorelkaaringeldrop-mierlo worden jouw gegevens en privacy door voorelkaaringeldrop-mierlo beschermd en gewaarborgd (hier kunt u meer over lezen in ons privacy statement). Zelf kun je ook jouw steentje bijdragen. Bijvoorbeeld door de regels voor veilig internetten te hanteren: verander regelmatig je wachtwoord, let er op dat je uitlogt wanneer je gebruik maakt van een openbare computer en gebruik de laatste versie van een internetbrowser. Meer tips kun je vinden op http://www.nederlandveilig.nl/veiliginternetten/

Wanneer je via voorelkaaringeldrop-mierlo contact hebt gelegd met een persoon die hulp nodig heeft, is het verstandig een kennismakingsgesprek te maken om te kijken of het klikt. Voorelkaaringeldrop-mierlo heeft voor jou de volgende tips opgesteld die je als richtlijn kunt hanteren:

Tip 1:
Wanneer je als particulier op zoek bent naar hulp, en je komt er op de website niet goed uit, of je wilt hierover persoonlijk contact, neem dan contact op met het team van voorelkaaringeldrop-mierlo.

Tip 2:
Voorelkaaringeldrop-mierlo werkt met een referentiesysteem. Heeft een hulpaanbieder op jouw hulpvraag gereageerd? Bekijk dan altijd of deze persoon al referenties op voorelkaaringeldrop-mierlo heeft.

Tip 3:
Wil je liever niet gelijk bij je thuis afspreken bij een eerste kennismaking? Spreek dan af in een openbare gelegenheid zoals de bibliotheek of een café in de buurt.

Tip 4:
Vraag de vrijwilliger of professional om een wettig legitimatiebewijs en controleer dit. Een eerlijk persoon zal hier geen moeite mee hebben.

Tip 5:
Ook kun je de vrijwilliger of professional vragen een CV mee te nemen of je van te voren toe te sturen, zodat je dit kunt controleren. Bij professionele hulpaanbieders kun je ook vragen om het KvK nummer en dit controleren op http://www.kvk.nl/.

Tip 6:
Neem een vriend of familielid mee naar jouw kennismakingsgesprek.

Tip 7:
Vertrouw op je gevoel. Wat voor gevoel wekt de persoon bij jou op? Wat maakt dat jij je zo voelt? Wil je met deze persoon een persoonlijke band opbouwen?

Tip 8:
Maak tijdens het kennismakingsgesprek duidelijke afspraken over de hulp die geboden wordt, de manier van omgaan met elkaar en/of eventuele vergoedingen en verzekeringen. Indien gewenst kun je samen een contract opstellen en ondertekenen.

Tip 9:
Houd ons op de hoogte. Heb je het gevoel dat een bepaalde persoon verkeerde intenties heeft? Neem contact met ons op, we helpen je graag verder.